23 september 2017
15:00

Lindome GIF Svart

Stabil vinst mot Lindome GIF

Förutsättningarna inför matchen mot Lindome GIF uppe på Guldheden Södra var ideala, runt 16 grader och vindstilla.
En hel del folk hade också letat sig dit så det var förväntansfulla ledare och spelare som äntrade planen.

Det visade sig ganska snabbt att Mossen hade bestämt sig för tre poäng.
Bollen parkerades på den svart-vita planhalvan och 1-0 kom också som ett brev på posten efter knappa kvarten spelad. En fint slagen hörna av Tindra nickskarvades av Hedda, Sara A var först på bollen och tryckte in bollen i mål.
MBK utökade också till 2-0 innan domaren blåste för periodpaus.
Ella slog en perfekt djupledspass till en framrusande Fanny på högerkanten, ett iskallt avslut och 2-0 var ett faktum.

Inför andra perioden gjorde vi ett antal byten för att röra om i grytan lite, vi hade kontroll på matchen men ville se några spelare på andra positioner än de var vana vid, det föll ganska väl ut.

MBK fortsatte att dominera matchen och 3-0 kom rättvist efter 40 minuter, Sara A spurtade ifrån sin försvarare på vänsterkanten och gjorde ett fint snett-inåt-bakåtpass till Hedda som dundrade in bollen i mål via ribban.
Bortalaget tilläts reducera efter en kontring men MBK replikerade snabbt genom att göra 4-1 efter 52 minuter.
Det var återigen Sara A. som stod för målproduktionen efter att Cicci slagit serverat Sara med en riktig smörpass från 20 meter, kvalité!

Tredje perioden var lite av en transportsträcka och att den slutade 0-0 kändes ganska rättvist, trots ett stort spelövertag skapade vi inte några jätteheta chanser, den vassaste kom precis i slutet då Lindomes målvakt gjorde en fin parad på Ciccis avslut från nära håll.

Summa summarum: ett gott dagsverke, varken mer eller mindre.
Vi gjorde vad som förväntades av oss och fick med oss 3 poäng.
Spelet var lite upp och ner och vi blandade bländande passningsspel med ibland enkla tekniska misstag, sett över hela matchen så var vi dock väldigt nöjda med prestationen.

Ett extra plus går idag till mittbacksparet Alice och Emma som gör en riktigt stabil insats.
Sara A. är också värd en extra klapp på axeln, hennes energi är en fröjd att skåda!